iPhone 12 ще бъде с OLED дисплей от BOE заради пръстов отпечатък в екрана

iPhone 12 ще бъде с OLED дисплей от BOE заради пръстовият отпечатък в екрана

Apple доставя дисплеи за своя iPhone от Samsung години наред, но сега гигантът Купертино се очаква да замени Samsung за OLED панелите с тези на базираната в Китай BOE заради скенера за пръстови отпечатъци под дисплей.

В предишен доклад се споменаваше, че iPhone 12 може да използва OLED дисплей от BOE. Освен това беше съобщено, че Apple се очаква да закупи около 45 милиона панела навреме за следващия iPhone 2021.

Според последния доклада, включването на вградения в дисплея сензор за пръстови отпечатъци в предстоящия iPhone 12 5G е жизненоважно за компанията, тъй като смята, че смартфонът трябва да има някои от модерните и модерни функции.

Защо Apple избра BOE за своя iPhone 12 5G?

Това е интересно развитие, като се има предвид, че Apple инвестира сериозно в Japan Display Inc., което беше лидер в производството на LCD дисплеи, но се провали при OLED панелите поради сериозната конкуренция.

JDI iPhone 12 ucreate

Но защо все пак Apple не използва OLED панелите на Samsung с вграден сензор за пръстов отпечатък?

Всички знаем, че дисплеите на Самсунг с вграден пръстов отпечатък не се славят с кои знае каква бързина и работят коректно в 8 от 10 случая.
Освен това BOE пуска нови производствени линии OLED, които по същество ще увеличат производствения капацитет на компанията с над 200 процента. Компанията е инвестирала сериозно в три производствени линии на OLED в Китай. Твърди се, че BOE произвежда шесто поколение AMOLED дисплеи и ще достига пълен производствен капацитет от 48 000 бройки всеки месец.

А според проучване от DSCC (чрез SamMobile), Samsung също може да се обърне към BOE за предстоящите си модели Galaxy S и Galaxy A. Съобщава се, че южнокорейският гигант разговаря с китайския производител на OLED екрани за закупуване на гъвкави 6.67-инчови дисплеи за поне един модел смартфон от серията Galaxy S21. В допълнение, има слухове, че предстоящият флагман Galaxy A91 ще бъде с 6,67-инчов Full HD + OLED панел от BOE, като панелът се очаква да има Infinity-U изрез за селфи камерата.

Qualcomm и BOE обявиха партньорство ucreate

Преди няколко дни Qualcomm и BOE обявиха партньорството си за производство на нови гъвкави дисплеи, които разполагат с 3D Sonic ултразвукови сензори за пръстови отпечатъци. В същото време компанията (Qualcomm) започна работа по интегрирането на тази функция за сигурност в гъвкавите OLED панели на BOE, за да предостави по-рационално решение за OEM производителите.

Нека да си припомним, че Apple iPhone 12 ще се захранва от чипсет Apple Bionic A14, произведен от TSMC, използвайки 5nm технология и ще се предлага с поддръжка за 5G.
Съществуват обаче съмнения, че компанията би могла да забави старта на серията iPhone 12, тъй като се сблъсква с проблеми с доставките заради пандемията COVID-19

Темата е публикувана в Creative. Запишете в любими връзка.

1 thoughts on “iPhone 12 ще бъде с OLED дисплей от BOE заради пръстов отпечатък в екрана

  1. Pingback: Samsung може да достави 80% от поръчките за дисплеи за iPhone 12

Вашият коментар