Apple увеличава поръчките на Bionic A14 за iPhone 12

iPhone 12 TSMC A14 Bionic Chip

Apple води преговори с TSMC за увеличаване на количеството Bionic A14 чипсети произведени по новата 5nm технология за iPhone 12. Това официално разкри тайванската агенция „Taiwan Economic Daily“.

Най-големият производител на полупроводници в света се подготвя за масовото производство на Bionic A14 по своя 5nm процес, който би трябвало да захранва iPhone 12.
От 2016 г. TSMC е ексклузивен доставчик на процесори на Apple от серия „A“. Сред тях процесорът A10, който използва 16-нанометров производствен процес, A11 използва 10-нанометров процес, A12 използва 7-нанометров процес, а A13 от миналата година използва 7-нанометров процес.
Тази година TSMC ще използва 5 нанометрова технология за производството на процесор A14.

Apple Bionic A14 чипсет от TSMC за iPhone 12

Още миналата година TSMC обяви, че 5nm технологията е готова за масово производство и се планира официално да започне операции през второто тримесечие на 2020 г. В момента компанията за производство на чипове е оптимистична по отношение на успеха както на своя 5 nm, така и на 7nm процес.
Според източници от индустриалната верига, капацитетът на предварително производство на 5nm е ограничен и ако Apple не заявят необходимото количество A14 още сега, е възможно да се забавят с представянето на новия iPhone 12 през септември.
TSMC е готова да започне веднага с производството на новия Bionic при сключване на сделката.

Да припомним, че преди месец изтече тест от Geekbench където се вижда как пpи eднoядpeнитe тecтoвe Аррlе А14 пoĸaзвa c 25% пo-виcoĸa пpoизвoдитeлнocт в cpaвнeниe c пpeдишния Аррlе А13 (1658 точки), a пpи мнoгoядpeнитe тecтoвe paзлиĸaтa e oщe пo-гoлямa – 33% (4612 точки). Това е благодарение на високата честота на ядра – до 3.1GHz.

Geekbench Apple iPhone 12 Bionic A14

Така, че скоро очакваме повече информация относно новия A14 чипсет на Apple.

Вижте още: Тинейджърите предпочитат iPhone пред Android смартфони

Източници: geekbench | чрез: appleinsider

Темата е публикувана в Creative. Запишете в любими връзка.

1 thoughts on “Apple увеличава поръчките на Bionic A14 за iPhone 12

  1. Pingback: iPhone 12 ще бъде с OLED дисплей от BOE заради пръстовият отпечатък в екрана

Вашият коментар