TSMC вече разработва Apple A16 чипсети за iPhone и iPads

TSMC вече разработва Apple A16 чипсети за iPhone и iPads

TSMC вече е планирала срок за производство на Apple A16 чипсети за iPhone и iPads

Тези нови чипове ще бъдат произведени от най-големия световен производител по 3nm процес и трябва да пристигнат до 2022 година.

Apple Bionic A14 чипсет от TSMC за iPhone 12

В момента TSMC работи над технологията за да постигне тези нови нива на литографския процес. Според своя производствен план, компанията работи усърдно над разработката на 3nm производство, което трябва да стане масово в следващите две години.

Освен това компанията вече е започнала изграждането на производствени линии и свързаните съоръжения за новите 3nm процеси.

Според нов доклад, новият 3nm процес ще премине в пробна фаза на производство някъде през 2021 г. и ако всичко е наред като масовият производствен капацитет ще бъде достигнат през втората половина на 2022 г.

Apple A16 chips 3nm процес

В съответствие с този времеви план, очаква се серията Apple iPhone 2022 да бъде пусната успоредно. По този начин можем да очакваме да видим чиповете A16 за своето ново поколение iPhone и iPads 2022.

В момента 5-нм процесът на TSMC използван в Apple Bionic A14 на iPhone 12 вече е в масово производство и компанията работи за подобряването му. Производителят разработва и други варианти на основата на 5nm. Той е инвестирал 12 милиарда долара в новия си завод в Аризона, САЩ, така че можем да очакваме Apple да пуска местни поръчки, въпреки че това все още не е потвърдено.

Източник: Appinsider

Темата е публикувана в Creative. Запишете в любими връзка.

Вашият коментар