Не BOE, a Samsung Display може да достави 80% от поръчките за дисплеи за iPhone 12

Samsung Display може да достави 80% от поръчките за дисплеи на iPhone 12

Твърденията, че Apple ще смени Samsung с BOE за доставката на OLED панели за предстоящия iPhone 12 може да не е съвсем точен.

В предишна статия ви запознахме, че е възможно BOE да бъде основен доставчик на дисплеи за новия iPhone 12, но ето, че сега има нова информация по темата.

Компанията за проучване на пазара DigiTimes разкри, че Samsung Display е осигурила по-голямата част от поръчките за OLED дисплеи на iPhone 12.
Доскоро Apple се придържаше към LCD екраните на своите модели iPhone, но iPhone X даде началото на новите OLED дисплеи без Home бутон. Оттогава Apple използва OLED панели само в най-горния клас, но продължи да използва LCD дисплеи за всички останали.

Това обаче е напът да се промени с iPhone 12, тъй като има съобщения, че американската компания ще използва OLED дисплеи на всички модели.
Освен това, IPhone 12 ще бъде и първият 5G телефон на Apple.

DigiTimes съобщава, че Samsung ще получи 80% от поръчките, докато LG Displays и BOE Technology ще споделят останалите 20%.
Samsung беше единственият доставчик на OLED дисплей на Apple за iPhone X. 2017 г. LG получи някои поръчки през 2018 г., докато BOE беше добавен през 2019 г.

Като се има предвид обемът на OLED панелите, които биха били необходими за четирите модела iPhone 12, има смисъл Cupertino базирана компания да се подсигури с дисплеи от няколко фирми, тъй като Samsung може да няма капацитета да бъде единствен доставчик.

При наличието на трима производители на дисплеи, Apple премахва рисковете Samsung да не успее да изпълни поръчките за дисплеи своите iPhone 12.

Източник: DigiTimes

Темата е публикувана в Creative. Запишете в любими връзка.

Вашият коментар