Apple плати близо 1 милиард долара компенсации на Samsung

Apple е платила близо 950 милиона щатски долара компенсации на Samsung

Apple е платила близо 950 милиона щатски долара компенсации на Samsung за това, че не са достигнали заявените бройки OLED панели, според договора помежду си

Това споделиха анализатори от Display Supply Chain Consultants.

Apple плаща 1 милиард на Samsung ucreate

Миналата седмица южнокорейският технологичен гигант предостави данни за своите приходи и оперативна печалба за второто тримесечие на 2020 г.

В този доклад е включена и еднократна печалба, за която се смята се, че е дошла от Apple, който не е закупил очакваното количество OLED панели от Samsung през второто тримесечие на тази година.

Занижените поръчки за дисплеи вероятно е в следствие, че през второто тримесечие на тази година много магазини на дребно на базираната в Купертино компания бяха затворени поради продължаващата пандемия от COVID-19.

Смята се, че Корона вирусът и икономическата несигурност са основният фактор, който повлия на продажбите на Apple iPhone и другите компании. За съжаление във връзка с новите рекорди от позитивни Корона вирус случаи в САЩ, проблемът с продажбите все още съществува.

Samsung oled ucreate

Докладът също така подсказва, че Apple не е успяла да изпълни предвидените продажби на iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max и другите айфони, които компанията си е поставила за цел през 2020 г. Именно това най-вероятно е причината компанията от Купертино да компенсира Samsung за голям брой незапълнени поръчки.

Нека не забравяме, че Apple плати други $683 милиона на Samsung през Юли 2019, след като отново не можа да достигне заявените OLED панели, поради слаби продажби в Китай.

Източници: displaysupplychain, през macrumors

Вашият коментар