Тинейджърите предпочитат iPhone пред Android смартфони

младежите в САЩ предпочитат Apple iPhone пред Android смартфони ucreate

Проучването на Piper Jaffray „Taking Stock With Teens®“ провеждащо се ежегодно от 2001 г. установи, че младежите в САЩ предпочитат Apple iPhone пред Android смартфони.

Въпреки, че наскоро компанията промени името си на Piper Sandler, проучването ще продължи и занапред, а в последната анкета затвърди мнението, което от известно време наблюдаваме при тийнейджърите, а именно: те обичат айфоните!

88 процента планират да закупят отново iPhone

Според изследванията на Пайпър Сандлър, 85% от анкетираните 5200 тийнейджъри в САЩ притежават iPhone. Огромните 88% от анкетираните тийнейджъри също така заявяват, че планират да закупят отново iPhone и в бъдеще (или за първи път, като ъпгрейд на сегашното си устройство).

Въпреки, че това проучване от няколко години насам показва, че тийнейджърите предпочитат айфони пред устройства с Android почти от началото на проучването, резултатите от тази година бележат връх на анкетираните, заявили, че предпочитат iPhone.

За сравнение, само 8% от анкетираните тийнейджъри са заявили, че ще купят телефон с Android тази година. Този брой е намалял с 2% от предходната година.

Трябва да се има предвид, когато става въпрос за това проучване, че средната възраст на анкетираните тийнейджъри е 16,2 години, но към „тийнейджърите“ могат да се причислят всички младежи от 13 до 19 години. Много по-младите тийнейджъри (които не биха могли да си закупят ново устройство) просто използват по-старите Айфони предоставени от родителите си, така че е възможно резултатите от анкетата да облагодетелстват iPhone.

тийнейджърите предпочитат Apple iPhone пред Android смартфони

Друго, което трябва да се има предвид, е, че средният годишен доход на домакинствата на анкетираните тийнейджъри е 65 600 долара. Това подсказва, че голяма част от тези тийнейджъри идват от доста успешни семейства, което също би повлияло на резултатите.

Независимо от това, е ясно, че американските тийнейджъри обичат iPhone и не се интересуват много от устройствата с Android. Това е голям проблем за света на Android, защото тийнейджърите, които обичат iPhone сега, вероятно ще се придържат към iPhone – и като цяло към екосистемата на Apple – докато пораснат и започнат да взимат свои собствени решения за покупки.

Нека не забравяме, че според доклад на CIRP (Consumer Intelligence Research Partners), 69% от продаваните iPhone в САЩ през Q4 на 2019 г. са именно последните модели.

IPhone 11 е най популярен ucreate

Според проучването IPhone 11 е най-популярен с 39%, докато както iPhone 11 Pro, така и iPhone 11 Pro Max представляват 15% от продажбите. Това е интересна промяна, като се има предвид, че iPhone XS Max се проваше много повече от iPhone XS. Предполага се, че много хора с iPhone X са ъпгрейднали до 11 Pro.

В заключение може да кажем, че производители на Android устройства определено трябва да започнат да мислят за начини да се харесат повече на тийнейджърската аудитория – и то по-бързо, защото броят на тийнейджърите, които искат телефон с Android, намалява всяка година и дори е възможно до няколко години може да е падне до 0%.

Източници: Пайпър Сандлър | CIRP

Вашият коментар



ЗДРАВЕЙТЕ!


ucreate излиза в кратка почивка 1-5 април.


Поръчките ще се обработват след  7ми!