Samsung ще използва Micro LED в смарт часовниците

Samsung ще използва Micro LED в смарт часов

След интегрирането на Micro LED дисплей сред телевизорите тази година, корейският гигант планира да използва новата технология в устройства с по-малък размер на дисплея, включително смарт часовници

Micro LED сега ще проправи пътя си и към телевизора с ултра голям дисплей. Samsung го довежда до 76-инчов, 89-инчов, 101-инчов и 114-инчов размер на дисплея за производството на потребителска електроника.

Micro LED функции

В опит да комерсиализира Micro LED за смарт часовници, компанията има тенденция да замени OLED от своя Galaxy Watch в рамките на една година.

След като създаде екипа на Micro LED в края на миналата година, Samsung вече започна разработването на micro LED дисплеи за смарт часовници. В рамките на една година от разработването и след това етапа на изследване и развитие, действителното пътуване на дисплея към малките потребителски електронни джаджи ще започне.

Новият дисплей има малки светодиоди с размер под 100㎛ (микрометра). той е по-тънък и излъчва светлина без подсветка или цветен филтър. По-специално, размерът на Micro LED на Samsung е по-малък от 50㎛, а RCG елементите са направени от неорганични елементи, елиминиращи всякакви проблеми с изгарянето, като същевременно поддържат качество за над 100 000 часа.

Тези дисплеи предлагат изключително контрастно съотношение, като същевременно излъчват светлина при максимална яркост.

Скорошен слух твърди, че Giant работи върху модел „Galaxy Watch Ultra“, който ще включва новия Micro LED дисплей. Следвайки стъпките на Apple Watch Ultra, новият часовник ще разполага с по-добър дисплей и подобрени функции от сегашните модели Galaxy Watch.

След напредъка очакваме микро светодиодите да заемат своето място в смартфони и други смарт устройства, което ще доведе до по-добра яркост. Добавянето на нов дисплей обаче вероятно ще коства на потребителя ръка и крак или бъбрек 🙂

Темата е публикувана в Creative. Запишете в любими връзка.

Вашият коментар