iPad Mini 7 може включва тези четири подобрения

iPad Mini 7 може включва тези четири под

Седмото поколение iPad mini ще включва четири основни надстройки и промени, според Weibo leaker

Акаунтът, известен като „Instant Digital“, твърди, че седмото поколение ‌iPad mini‌ ще включва четири ключови разлики, без други забележителни подобрения, освен следните промени.

A16 Bionic Chip

Следващото поколение ‌iPad mini‌ очевидно ще носи чипа A16 Bionic, предлагайки скромно надграждане спрямо настоящия модел, който включва A15 Bionic.

iPad Mini 7 може включва тези четири под

A16 Bionic би поставил ‌iPad mini‌ наравно с iPhone 14 Pro, ‌iPhone 14‌ Pro Max, iPhone 15 и ‌iPhone 15‌ Plus. Чипът ще осигури около 10% по-добра производителност, 50% по-голяма честотна лента на GPU паметта и нов процесор за изображения (ISP) в сравнение с настоящия модел. Надграждането на чипа е най-широко съобщаваното надграждане, за което се говори за седмото поколение ‌iPad mini‌.

Подобрени предна и задна камера

Instant Digital също така твърди, че ‌iPad mini‌ ще получи подобрени предна и задна камера, но допълнителни подробности за това какво точно ще доведе до това не са ясни.

iPad Mini 7 може включва тези четири под

Настоящият ‌iPad mini‌ има 12-мегапикселова задна камера с бленда ƒ/1.8 и 12-мегапикселова ултраширока предна камера с бленда ƒ/2.4. Това е една и съща предна и задна камера, използвани във всички модели iPad на Apple в момента.

Промяната може да бъде под формата на осезаемо надграждане на хардуера на камерата на ‌iPad mini‌ или може да обхване софтуерни функции като Photonic Engine, който все още не се предлага на нито един от моделите ‌iPad‌. ProRes видеозапис, аудио увеличение, стерео аудио запис, портретен режим и поддръжка на портретно осветление са правдоподобни надстройки в тази област.

Ще се доставя с нови цветове

Седмото поколение ‌iPad mini‌ ще се предлага в селекция от нови цветови опции, твърди Instant Digital.

iPad Mini 7 може включва тези четири под

Настоящият ‌iPad mini‌ се предлага в космическо сиво, звездна светлина, розово и лилаво. Apple може да запази някои от тези цветове и да замени един или два за нови опции или може да преразгледа цялата селекция. Не е ясно какви нови покрития може да има, но е възможно Apple да се вдъхнови от опциите за черен, син, зелен, жълт и розов цвят на ‌iPhone 15‌.

Дисплей с намален ефект на „Jelly Scrolling“

Миналата седмица Instant Digital каза, че модулът на екрана на ‌iPad mini‌ от седмо поколение ще бъде завъртян, за да се намали ефектът на „желето превъртане“, от което някои потребители се оплакват при настоящия модел.

iPad Mini 7 може включва тези четири под

„Jelly Scrolling“ се отнася до разкъсване на екрана, което може да причини текст или изображения от едната страна на екрана да изглеждат наклонени надолу поради несъответствие в честотите на опресняване. Това може да накара едната страна на дисплея да изглежда така, сякаш реагира по-бързо от другата страна при визуално смущение, което е трудно да се пренебрегне, след като бъде забелязано.

Apple казва, че явлението е нормално поведение за LCD iPad. Тъй като LCD екраните се опресняват ред по ред, има малко забавяне между обновяването на редовете в горната част и редовете в долната част. Но въпреки че това може да е нормално поведение за LCD екрани, може да изглежда по-очевидно, когато се наблюдава на по-малкия екран на ‌‌‌iPad mini‌.

Потребителите обикновено се оплакват само от Jelly Scrolling, когато ‌iPad mini‌ е в портретна ориентация. Проблемът не се възпроизвежда в пейзажна ориентация при превъртане, което показва, че това е проблем с вертикално опресняване. Според последния слух, Apple планира да завърти модула на екрана, за да намали ефекта на желето при превъртане в портретна ориентация. Дали сега ще стане по-забележимо, когато ‌iPad mini‌ е в пейзажна ориентация, все още предстои да се види, но Instant Digital просто твърди, че ефектът е намален при новия модел.

Темата е публикувана в Creative. Запишете в любими връзка.

Вашият коментар