Apple призна за проблем с безжичното зареждане на BMW с гамата iPhone 15

Apple призна за проблем с безжичното

Apple днес призна проблем с безжичното зареждане на BMW, засягащ серията iPhone 15, и обеща, че ще оправи проблема по-късно тази година

Във вътрешна бележка, споделена с оторизираните доставчици на услуги на Apple, Apple каза, че зареждането на iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro или iPhone 15 Pro Max с „малък брой“ безжични зарядни устройства за телефони, вградени в някои скорошни модели BMW и Toyota Supra може временно да деактивира NFC възможностите на устройството. 

Apple призна за проблем с безжичното

В iPhone NFC чипът захранва функции като Apple Pay и цифрови ключове за кола. Потребителите, засегнати от този проблем, може да получат съобщение за грешка „Не може да се настрои Apple Pay“ в приложението Wallet, дори ако вече са настроили Apple Pay.

Apple каза, че проблемът ще бъде разгледан в софтуерна актуализация, която идва по-късно тази година. Като се има предвид, че бележката беше публикувана часове след пускането на iOS 17.1 днес, изглежда, че актуализацията ще изисква последваща актуализация, като iOS 17.1.1 или iOS 17.2. Междувременно Apple съветва засегнатите клиенти да спрат да използват безжично зареждане в автомобила.

Има някои оплаквания относно този проблем във X, по-рано известен като Twitter, но не е ясно колко широко разпространен е проблемът. Засегнатите клиенти казаха, че iPhone преминава в режим за възстановяване на данни с бял екран и NFC чипът вече не функционира след рестартиране на устройството. Няма начин клиентите да решат проблема, така че е необходимо пътуване до Apple Store или оторизиран сервизен доставчик на Apple.

Apple казва, че техниците могат да опитат да рестартират NFC чипа в засегнат iPhone, като използват  Apple Service Toolkit 2. Ако тази стъпка не разреши проблема, Apple съветва техниците да сменят дънната платка..

 

Вашият коментар