Apple се отказва мониторинга на кислорода в кръвта за да избегне забраната за внос на най-новите часовници

Apple се отказва мониторинга на кислорода в кръвта

Apple вероятно е измислила решение за заобикалянето на забраната за внос, наложена на нейните най-нови модели смарт часовници, Apple Watch Series 9 и Apple Watch Ultra 2

Компанията планира да премахне функцията за наблюдение на кислорода в кръвта от тези часовници, ако обжалването на забраната за внос се окаже неуспешен, според доклад на Марк Гурман от Bloomberg.

Забраната беше въведена в отговор на твърдението на производителя на медицински устройства Masimo, че някои модели Apple Watch нарушават неговите патенти, свързани с технологията за следене на кислорода в кръвта.

Apple се подготвя за потенциални промени, показващи премахването на на оксиметъра Masimo, което не бе публично оповестено, което показва, че митническата агенция и защитата на потребителя на САЩ е определила, че преработените часовници на Apple попадат извън обхвата на забраната за внос. В документацията се отбелязва също, че Apple е уверила митническата и гранична служба, че преработените часовници „категорично не съдържат функционалност за пулсова оксиметрия“. Това представлява значително развитие в продължаващата съдебна битка между двете компании.

В отговор на твърденията на Масимо, Apple твърди, че Apple Watch Series 9 и Ultra 2 все още се предлагат с инструмента за мониторинг на кислорода в кръвта. Компанията обаче се подготвя за потенциални промени, като показва готовността си да премахне тази функция, ако обжалването й бъде неуспешно. Apple очаква решение от Апелативния съд на Федералния окръг на САЩ по предложението си за спиране на забраната за внос, като пълното обжалване вероятно ще отнеме поне една година.

Забраната за внос първоначално влезе в сила на 26 декември, като временно спря продажбата на засегнатите модели Apple Watch. Въпреки това, Апелативният съд на Федералния окръг на САЩ се намеси на следващия ден, позволявайки на Apple да възобнови продажбите, докато съдебното производство продължава. Премахването на функцията за мониторинг на кислорода в кръвта може да представлява стратегически ход на Apple за поддържане на наличността на най-новите си умни часовници на американския пазар на фона на продължаващия правен спор.

Темата е публикувана в Creative. Запишете в любими връзка.

Вашият коментарЗДРАВЕЙТЕ!


Поръчки в периода 10-14ти 


ще се изпращат на  15-16ти!