Вече можете да използвате вашия iPhone, за да намерите изгубено Siri дистанционно в tvOS 17 и iOS 17

Вече можете да използвате вашия iPhon

Apple пусна нов фърмуер за второто и третото поколение Siri дистанционни устройства и изглежда, че актуализацията активира функцията tvOS 17, която позволява на iPhone да намери загубено дистанционно за Apple TV.

С новия фърмуер, tvOS 17 и iOS 17, ако ‌Siri‌ дистанционното се изгуби, можете да се използвате ‌Apple TV‌ remote control за намиране на липсващото дистанционно.

Потребителите ще видят подобен на Find My интерфейс, който ги насочва към дистанционното, като размерът на кръга на екрана се увеличава, за да насочва движението в правилната посока.

Вече можете да използвате вашия iPhon

Find My for the ‌Siri‌ Remote е достъпно за второто и третото поколение ‌Siri‌ Remote. Актуализираният фърмуер е необходим и няма установен метод за актуализиране на ‌Siri‌ Remote. ‌Apple TV‌ ще трябва да е актуален, включен и свързан към ‌Siri‌ Remote, за да започне, но няма начин за принудително изтегляне на новия фърмуер.

Преди пускането на най-новия ‌Apple TV‌ 4K, имаше слухове, че Apple ще вгради ‌Find My‌ функционалност в ‌Siri‌ Remote. Това не се случи, но тази нова опция за tvOS 17 е по същество същото. Новата функция ‌Siri‌ Remote не беше налична преди, тъй като изискваше нов фърмуер, за да функционира.

Намирането на дистанционното чрез Центъра за управление е възможно поради по-дълбока интеграция между ‌iPhone‌ и iPad с актуализациите на tvOS 17 и ‌iOS 17‌. Намирането на ‌Siri‌ Remote е функция, която е ограничена до моделите ‌Apple TV‌ 4K, пуснати през 2021 г. и 2022 г.

Вашият коментар