Новите Apple iPad и MacBook ще се забавят

новите Apple iPad и MacBook ще се забавят

Apple напредва с новите модели iPad и MacBook, но Марк Гърман от Bloomberg вярва, че пускането на пазара на тези устройства „няма да се случи този месец“

„Обикновено компанията дебютира нови лаптопи и iPad през октомври – около месец след като най-новият iPhone и часовник излязоха през вратата“, каза Гурман в своя Power On бюлетин днес.

„И докато докладвах през юли, че Apple планира такова издание тази година, последните индикации са, че това няма да се случи този месец.“

Гурман твърди още, че новите iPad Air, iPad mini и iPad моделите от начално ниво са в процес на разработка с по-бързи чипове, но той не вярва, че „актуализациите от каквото и да е значение са неизбежни“. Тази формулировка е по-неясна в сравнение с горното му твърдение, че пускането на iPad „няма да се случи този месец“.

Миналия месец анализаторът на веригата за доставки на Apple Минг-Чи Куо каза, че „новите модели iPad е малко вероятно да се появят преди края на годината“. Ако това твърде е вярно, 2023 ще бъде първата календарна година без оповестените нови iPad в 13-годишната история на устройството.

Що се отнася до MacBooks, Гурман очаква следващите 14-инчови модели MacBook Pro, 16-инчови MacBook Pro, 13-инчови MacBook Air и 15-инчови MacBook Air да бъдат пуснати на пазара през първата половина на 2024 г. Той не коментира iMac или други Mac-ове.

Supercharged News и 9to5Mac този уикенд независимо един от друг съобщиха, че Apple планира да обяви актуализирани iPad Air, iPad mini и базови модели iPad тази седмица, като цитира източници. И в двете публикации се казва, че iPad Air ще бъде актуализиран с чипа M2, а iPad mini ще бъде актуализиран с чипа A16 Bionic.

Очаква се интересна седмица. Ще разберем кои слухове ще излязат верни 🙂

 

Темата е публикувана в Design. Запишете в любими връзка.

Вашият коментар