5G клетки подпалени в Англия от привърженици на конспиративните теории

5G клетки подпалени в Англия заради конспиративни теории

5G мрежа е нов стандарт за пренос на данни, който тепърва навлиза. Много развити държави вече изграждат работеща 5G мрежа, тъй като тя е много по-бърза от 4G.

Обединеното кралство е една от тях, но за съжаление, изглежда, че среща сериозен отпор в лицето на привържениците на конспирации.

Въпреки многобройните научно подкрепени доказателства от изследователи и експерти в индустрията, мнозина все още твърдят, че 5G мрежата е вредна за хората. Някой дори излагат аргументи, че тя убива птиците и пчелите, като показват изображенията подкрепящи и тези твърдения. Те обаче все още не са доказани.

5G клетки подпалени в Англия поради конспиративни теории ucreate

Общата конспирация би била безобидна, ако не беше съпроводена от физически действия – няколко 5G клетки са подпалени в Англия от тези теоретици на конспирацията.

Според докладите на полицията, хората подкрепящи теорията на конспирацията, стоящи зад инцидентите с вандализма, вече твърдят, че епидемията от коронавирус се разпространява допълнително от новите вълни на 5G мрежи.

Излишно е да казваме, че това са просто неоснователни твърдения и всяват само по-голяма паника насред глобалната пандемия. Важно е да се спомене, че инженерите, работещи по клетките, са били обиждани от такива вярващи.

Само до преди няколко часа в Англия 5G клетка горя първо в Бирмингам, а след това и в Ливърпул и Мелинг в Мърсисайд в Обединеното кралство. 70-метрови кули на 5G клетки бяха подпалели. Снимки на тези инциденти бяха разпространени мълниеносно различни социални медийни платформи, като Facebook, Instagram за да подбуди и други радикални групи срещу 5G.

Facebook и другите платформи веднага премахнаха тези снимки и видеоклипове поради провокиране на насилие.

В отговор на на престъпните действия на поддръжниците на 5G теорията Министерството на цифровите технологии, културата, медиите и спорта на Великобритания публикува в Twitter призив да не се поддават на такива внушения:

Нека не забравяме, че всички големи производители вече имат свои версии на смартфони поддържащи 5G мрежа – Samsung S20, Xiaomi Mi 10 Pro, Huawei p40 Pro

Източник: BBC

Вашият коментар