Първите AI функции на Apple в iOS 18 няма да използват облачни сървъри

първите AI функции на Apple в iOS 18 няма да използват облачни сървъри

Първият набор от нови AI функции на Apple, планирани за iOS 18, изобщо няма да разчитат на облачни сървъри
Това споделя Марк Гурман от Bloomberg.

„Тъй като светът очаква голямото представяне на AI на Apple на 10 юни, изглежда, че първоначалната вълна от функции ще работи изцяло на устройството“, каза Гурман в секцията Въпроси и отговори на неговия Power On бюлетин днес.

„Това означава, че няма да има обработка на облак в големия езиков модел на компанията, софтуерът, който захранва новите възможности.“ Apple вероятно все още ще предлага някои базирани на облак AI функции, захранвани от Gemini на Google или друг доставчик, според Гурман.

Съобщава се, че Apple е провела дискусии с компании като Google, OpenAI и китайския Baidu относно потенциални генеративни AI партньорства.

Не се очаква iOS 18 да включва собствения чатбот на Apple, подобен на ChatGPT, но не е ясно дали Gemini или друг чатбот ще бъде директно интегриран в iOS 18.

Възможно е Apple да предложи някои от своите собствени базирани на облак генеративни AI функции в бъдеще, тъй като анализатори на веригата за доставки на Apple като Минг-Чи Куо и Джеф Пу казаха, че компанията активно купува AI сървъри.

Говори се, че iOS 18 има нови генеративни AI функции за инструмента за търсене Spotlight на iPhone, Siri, Safari, Shortcuts, Apple Music, Messages, Health, Numbers, Pages, Keynote и др. Gurman по-рано съобщи, че генеративният AI ще подобри способността на Siri да отговаря на по-сложни въпроси и ще позволи на приложението Messages да довършва автоматично изречения.

Очаква се Apple да представи iOS 18 и други софтуерни актуализации на годишната си конференция за разработчици WWDC, която ще се проведе от 10 до 14 юни.

Темата е публикувана в Creative. Запишете в любими връзка.

Вашият коментар