iPhone 16 Pro може да получат ново покритие на лещите за намаляване на отблясъците

Новото покритие на лещите на моделите iPhone 16 Pro може да разреши отблясъците и призрачните лещи

iPhone 16 ще има само няколко забележителни подобрения (едно от които е специалният бутон за заснемане) от серията iPhone 15.

Последното разкритие е за покритие на лещите, което може да подобри два ключови проблема на системата на камерата на iPhone. Ако успее, това ще бъде значително подобрение в сравнение с предшественика в отдела за камера. Така че нека да видим какво е това и как може да работи

Новото покритие на лещите на моделите iPhone 16 Pro може да разреши отблясъците и призрачните лещи

Според типстера Yeux1122 от платформата Naver, технологията, върху която работи Apple, е известна като ALD, което е съкращение за отлагане на атомен слой. Това е метод за нанасяне на изключително тънък (с дебелина само няколко нанометра) слой от елемент върху повърхност. Освен това покрива цялата повърхност с равномерно нанасяне. Тези характеристики правят тази технология подходяща за предвидената цел. Но какъв всъщност е проблемът, който Apple се стреми да реши с този слой? Е, основно отблясъци и призраци в изображенията..

Ако не сте запознати с термините, отблясъкът на обектива е основно явление, при което светлината се отразява (нежелано) от повърхността на лещите пред сензора. Част от тази отразена светлина в крайна сметка удря сензора. Проблемът става забележим, когато снимате ярък обект на по-тъмен фон. Призрачните изображения също са друг проблем, който възниква поради отразяването на светлината от повърхността на лещата.

Покритието, върху което работи Apple, намалява индекса на отразяване на стъклената повърхност, като в крайна сметка намалява мъглата върху крайните изображения. По-специално, типстърът твърди, че това ново покритие ще бъде ограничено до моделите iPhone 16 Pro. Миналата година компанията запази титаниевата рамка ексклузивно за Pro iPhone. Dynamic Island също остана изключителен за моделите iPhone 14 Pro.

Темата е публикувана в Design. Запишете в любими връзка.

Вашият коментар