Apple проучва проблем с трептенето на дисплея, засягащ Apple Watch Series 9 и Ultra 2

Apple проучва проблем с трептенето на

Apple Watch Series 9 и Ultra 2 се оказаха с проблем, когато е активиран режим Always On

Това стана известно според вътрешна сервизна бележка, споделена днес с оторизираните сервизни доставчици на Apple. Проблемът засяга яркостта на дисплея, който мига за кратко или „пулсира“ на някои модели Apple Watch.

В бележката не се посочва кои модели на Apple Watch са засегнати, но проблемът изглежда е най-разпространен при моделите Apple Watch Series 9 и Apple Watch Ultra 2, пуснати миналия месец. Има оплаквания от клиенти относно този проблем във форумите MacRumors, Reddit и уебсайта на Apple Support Community. Проблемът изглежда присъства във всички версии на watchOS 10, включително най-новата версия на watchOS 10.0.2.

Apple проучва проблем с трептенето на

Apple казва, че доставчиците на услуги не трябва да поправят засегнатите часовници и вместо това съветват клиентите да поддържат своя софтуер на Apple Watch актуален, което предполага, че Apple в крайна сметка ще предостави корекция в актуализация на watchOS. Не е ясно дали Apple са се справили с проблема в watchOS 10.1, която се очаква да бъде пусната за обществеността следващата седмица.

Като временно решение Apple казва, че клиентите могат да изключат режима Always On в приложението Settings под Display & Brightness → Always On.

Apple също така проучва проблем, при който усложнения като пръстени за активност на циферблат може „временно да станат розови“, според бележката. Това е друг проблем, за който някои клиенти онлайн съобщават през последните седмици.

Темата е публикувана в Design. Запишете в любими връзка.

Вашият коментар