Snapdragon 888 беше представен с големи подобрения на GPU, AI хардуер и 5G модем

Qualcomm Snapdragon 888 keynote

Qualcomm Snapdragon 888 – ново име, нова архитектура, нов модем!

Стана ясно, че чипсетът вече е предоставен за тест на Asus, Black Shark, Lenovo, LG, Meizu, Motorola, Nubia, Realme, OnePlus, Oppo, Sharp, Sony, vivo, Xiaomi и ZTE. С други думи, флагмани идват и то много от тях.

Новият Adreno GPU ще поддържа 144 fps игри, а GPU драйверите му ще могат да се актуализират!

Qualcomm Snapdragon 888

Това е „най-значимото надграждане в производителността на графичния процесор на Qualcomm Adreno“, според компанията. Някои подробности (особено за процесора) все още се пазят в тайна.

Spectra ISP сега е с 35% по-бърз от предишното поколение, което означава, че може да обработи данните за изображението с 2.7 гигапиксела в секунда (това са приблизително 120 снимки при 12 MP резолюция).

Това ще бъде огромен скок за мобилната фотография.

За локална безжична свързаност новият чипсет поддържа Wi-Fi 6E (работеща в 6 GHz честотна лента), както и Bluetooth 5.2.

Qualcomm Snapdragon 888 5g

Qualcomm напълно преработи процесора Hexagon, който сега доставя 26 TOPS. За сравнение, S865 е оценен на 15 TOPS, докато Apple рекламира 11 TOPS за M1.

Snapdragon 888 разполага и с третото поколение Snapdragon X60 5G модем на Qualcomm. Той предлага суб-6 и mmWave 5G с поддръжка за „всички основни ленти в световен мащаб“, глобални мулти-SIM, агрегиране на оператори и Dynamic Spectrum Sharing.

 

Qualcomm Snapdragon 888 gaming

„Радвам се, че новият ни водещ смартфон Mi11 ще бъде едно от първите устройства със Snapdragon 888“,

казва Лей Джун, главен изпълнителен директор на Xiaomi. И както беше споменато в началото, Xiaomi не е единствената компания, работеща върху телефон с 888 захранване.

Източник: Qualcomm

Темата е публикувана в Creative. Запишете в любими връзка.

Вашият коментарЗДРАВЕЙТЕ!


Поръчки в периода 10-14ти 


ще се изпращат на  15-16ти!