Leitz Phone 1 е първият смартфон на гиганта Leica

Leitz Phone 1 първият смартфон на Leica

Leica, компанията, известна със обективите си за провесионалите фотоапарати, пусна първия си самостоятелен смартфон Leitz Phone 1

До сега Leica работеше в партньорство с китайския гигант Huawei, но очевидно е решила да навлезе на японския пазар със собствен ексклузивен смартфон за SoftBank.

Разглеждайки спецификациите, устройството е доста подобно на Sharp Aquos R6, който също беше пуснат изключително в Япония.
Телефонът е рекламиран като „истинско изживяване на Leica“ до нивото на индустриален дизайн и потребителски интерфейс.

Leitz Phone 1 Leica

Що се отнася до дизайна, Leitz Phone 1 се предлага с Leica Red Dot и магнитна кръгла капачка на обектива. Също така има матирано черно покритие от стъкло върху металния корпус „Leica Silver“.
Устройството е с дебелина 9,5 мм и тежи около 212 грама.

Смартфонът разполага с 6,6-инчов IGZO OLED дисплей и предлага разделителна способност на екрана 2730 x 1260 пиксела, заедно с адаптивна честота на опресняване от 240 Hz.
Leitz Phone 1 се захранва от Qualcomm Snapdragon 888, съчетан с 12 GB RAM и 256 GB вътрешна памет с поддръжка за разширяема памет (мъдро решение).

Акцентът на телефона е масивният 1-инчов сензор, който има 20-мегапикселов сензор с апертура f/ 1.9 и 19 mm еквивалентно фокусно разстояние.
Предната селфи камера има 12,6-мегапикселова матрица.

Камерафонът работи с Android 11 със собствения потребителски интерфейс на компанията. Телефонът има IP68 рейтинг и се захранва от батерия 5000 mAh.

Leitz Phone 1 цена

Leitz Phone 1, което е ексклузивно за SoftBank устройство, струва 187 920 йени в Япония, което приблизително се равнява на 1700 долара.

Предварителни поръчки ще се приемат от 18 юни и ще бъде достъпен за закупуване в края на юли.

Темата е публикувана в Creative. Запишете в любими връзка.

Вашият коментар