iPhone 14 ще бъдат с OLED дисплеи от BOE, LG и Samsung

Huawei Watch GT 3 е на пазара вече заедно с

Скорошни слухове изтекоха, че iPhone 14 на Apple няма да бъде с досегашните OLED дисплеи на BOE

Изглежда, че последните новини сочат, че Apple все още ще поръчва OLED дисплеи за своята серия iPhone 14 от 3-те същите компании, които доставят серията iPhone 13 OLED през миналата година, които са съответно BOE, Samsung и LG Display.

Новината идва от агенцията за пазарни проучвания Omdia (чрез ITHome), която наскоро съобщи, че серията iPhone 14 на Apple ще бъде оборудвана с най-новите LTPS и LTPO OLED, произведени от BOE, Samsung и LG Display.

Според доклада Samsung ще бъде най-големият доставчик на OLED за Apple тази година, тъй като ще достави дисплеите на iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 за технологичния гигант в Купертино в 2022 г.

Междувременно LG ще доставя OLED за стандартните iPhone 13, iPhone 14 и iPhone 14 Pro Max, докато BOE ще доставя само OLED за стандартните iPhone 13 и iPhone 14 за Apple през 2022 г.

Докладът също така споменава няколко ключови подробности за екрана на серията iPhone 14. iPhone 14 и 14 Plus ще бъдат оборудвани с LTPS OLED панели, които изглежда намекват, че iPhone 14 има по-висока честота на опресняване от предишното поколение, но честотата на опресняване може да не е променлива като LTPO панелите. От гледна точка на дизайна, iPhone 14 и 14 Plus все още ще имат емблематичния прорез отгоре като серията iPhone 13.

Huawei Watch GT 3 е на пазара вече заедно с

Междувременно iPhone 14 Pro и 14 Pro Max ще разполагат с LTPO OLED панели, които са същите като iPhone 13 Pro и 13 Pro Max, но основната разлика тук е, че Apple ще използва изрез с два отвора, в който се помещава селфи камерата. и модула Face ID на дисплея, вместо прореза.

Що се отнася до прогнозите, в доклада Omdia отбелязва, че Apple може да разработва нова технология, която позволява на модула за лицево разпознаване на Face ID да бъде под екрана до 2024 г., а дотогава изрязването с две дупки може да бъде сведено до минимум до една дупка отрязвам. Що се отнася до серията iPhone 15, Индия очаква Apple напълно да интегрира дизайна с две дупки във всичките си устройства iPhone 15, които включват стандартните iPhone 15 и iPhone 15 Plus.

И накрая, Omdia прогнозира, че Apple ще поръча 205 милиона LTPS и LTPO OLED дисплеи от своите доставчици през 2022 г., а разбивката на доставките е, че Samsung ще държи 60% от доставките на дисплеи за Apple, LG Display 25% и BOE 15%.

Темата е публикувана в Creative. Запишете в любими връзка.

Вашият коментар