Предполагаеми спецификации на Apple M1X чипсета изтекоха онлайн

спецификации на Apple M1X чипсета изтекоха онлайн

Възможни спецификации на чипсета на Apple M1X изтекоха онлайн през бенчмаркинг днес

Apple само пред няколко месеца пусна своя чипсет M1, първият процесор на компанията под линията на Apple Silicon, базиран на ARM архитектура.

Той също така пусна три Mac устройства, захранвани от Apple M1, стартирайки прехода от Intel към собствените си чипсети. Тази година се очаква компанията да пусне още един Apple Silicon чипсет и няколко други Mac устройства.

Въпреки че Apple все още не е разкрила нищо официално, нов теч на информация ни разкрива характеристики на предстоящия чипсет. Наследникът на Apple M1 е бил забелязан онлайн на платформа за бенчмаркинг.

Изглежда обаче, че спецификациите на чипсетите са по-скоро за защита, отколкото за резултати, така че имайте едно на ум. Според доклада, чипсетът, наречен „M1X“, ще се предлага с 12-ядрен процесор, надстройка спрямо осем-ядрения процесор на M1.

Вътрешният графичен процесор също се очаква да има 16 ядра вместо 8-ядрен графичен процесор в M1. Очаква се да е с тактова честота 3.2GHz и ще се базира на 5nm процес, харесва предшественика си.

Резултатите от бенчмарка, които се появиха на CPU Monkey, разкриха спецификации за „предварителна проба“ на чипсета „M1X“.

Очаква се новият Apple Silicon чипсет да захранва предстоящите 14-инчов MacBook Pro, 16-инчов MacBook Pro и 27-инчови iMac устройства.

Според съобщенията Apple работи и върху други чипове с 16-ядрена и 32-ядрена графична обработка.

Източник: cpu-monkey.com

Темата е публикувана в Design. Запишете в любими връзка.

Вашият коментар