Apple представи новият M2 чипсет -18% по-бърз процесор, 35% по-бърз графичен ускорител в сравнение с M1

Huawei Watch GT 3 е на пазара вече заедно с

Apple обяви чипсета си M2, наследник на M1 на своето събитие WWDC днес

M1 е първият персонализиран компютърен чип на гиганта, базиран на ARM, който беше представен през ноември 2020 г.

Apple представи новият M2 чипсет

Следващите MacBook Air и новия 13″ MacBook Pro ще бъдат захранвани от M2. Новият чип е изграден по 5nm процес от второ поколение и в сравнение с M1, неговият 8-ядрен процесор осигурява 18% по-добра производителност.

Това се дължи на факта, че бързите ядра са по-голяма честота и са съчетани с по-голям кеш, докато ядрата за ефективност (бавните) също са„ „значително подобрени за още по-големя производителност“, казва Apple.

В сравнение с Intel Core i7-1255U в Samsung Galaxy Book2 360, процесорът в M2 осигурява „почти два пъти по-висока производителност при същото ниво на мощност“, а също така осигурява същата пикова производителност като чипа на Intel, докато използва само една четвърт от мощността, хвали се Apple.

В сравнение с 12-ядрения Intel Core i7-1260P в MSI Prestige 14 Evo, M2 „осигурява почти 90% от максималната производителност“, като използва само една четвърт от мощността.

Apple представи новият M2 чипсет 18% по

Ядрата на GPU изглеждат същите, но малко по-ефективни от тези на M1, тъй като M2 с 10 ядра може да осигури 25% по-добра производителност от 8-ядрен GPU на M1 при същото потребление на мощност.

С малко допълнителна мощност, тази производителност се увеличава до 35%. В сравнение с интегрираната графика този Samsung Galaxy Book2 360, Apple казва, че този графичен процесор е 2,3 пъти по-бърз при същото ниво на мощност и съответства на максималната си производителност, използвайки една пета от мощността. Apple обявява M2 чипсет с 18% по-бърз процесор, 35% по-бърз графичен процесор.

16-ядрения невронен ускорител е с 40% по-бърз от този на M1, като е в състояние да обработва до 15,8 трилиона операции в секунда, а също така получавате 50% повече честотна лента на паметта, сега 100GB/s. Говорейки за памет, M2 поддържа до 24 GB LPDDR5 RAM.

Източник: Apple

Темата е публикувана в Design. Запишете в любими връзка.

Вашият коментар