Apple започна тестове на USB-C на iPhone 14

Apple започна тестове на USB C на iPhone 14

Apple ще приеме USB-C на iPhone през 2023 г. съобщи преди няколко дни популярният анализатор Минг-Чи Куо 

А сега Bloomberg съобщава, че базираният в Купертино технологичен гигант вече е започнал да тества iPhone с USB-C порт. Въпреки че тазгодишните iPhone ще запазят конектора Lightning.

Освен това публикацията твърди, че Apple също работи върху адаптер, който ще позволи на бъдещите iPhone с USB-C да работят с аксесоарите, предназначени за текущия конектор Lightning, но не е ясно дали Apple ще го включи в пакета за продажба на дребно или ще го продаде отделно. Като се има предвид репутацията на Apple обаче, има вероятност клиентите да трябва да отделят допълнителни пари за адаптера.

Една от причините за това преминаване от Lightning конектор към USB-C може да бъде стремежът на Европейския съюз към устройства, оборудвани с USB-C, което не би трябвало да е проблем за производителите на устройства с Android, тъй като повечето от смартфоните/таблетите с Android са пуснати в продажба през последните няколко години дойде с USB-C порт.

Apple започна тестове на USB C на iPhone 14

Apple обаче е загрижена, че европейският закон „задължаващ само един тип конектор за всички устройства на пазара ще навреди на европейските потребители, като забави въвеждането на полезни иновации в стандартите за зареждане, включително тези, свързани с безопасността и енергийната ефективност“.

ЕС отхвърли твърденията, че този преход към USB-C възпрепятства иновациите, като каза, че „предложението гласи, че ако се появи нов стандарт, който е по-добър от USB-C, можем да адаптираме правилата“.

Независимо дали европейското законодателство задушава иновациите или не, преминаването от порта Lightning към USB-C би било от полза за потребителите на iPhone с по-добър трансфер на данни и по-бързо зареждане.

Източник: Bloomberg

Темата е публикувана в Design. Запишете в любими връзка.

Вашият коментар